Eric de Zeeuw

Eric de Zeeuw

Werkzaam sinds 2001 bij GT als projectmanager en sinds 2007 als mede-eigenaar

Na eerst een jaar in het buitenland te hebben gewerkt als hydrogeoloog, ben ik in 1985 begonnen als adviseur bij een aannemersbedrijf, gespecialiseerd in in-situ bodemsanering. Destijds was dat echt pionieren. De gebruikte technieken werkten maar deels en vaak erg traag.  In de loop der tijd ontwikkelden we steeds snellere technieken met bijvoorbeeld perslucht­injectie en bodemluchtextractie. In 1992 had ik de verantwoordelijk­heid over een afdeling van meer dan 50 medewerkers. Ik wilde weer toch meer direct met mensen samenwerken en vertrok in 1993 als senior-beleidsmedewerker naar de provincie Noord-Holland. Daar heb ik in een half jaar het beleid van functioneel saneren van de grond gekregen. De Wet bodembescher­ming werd geïntroduceerd en de werd provincie een bevoegd gezag. Ik kreeg de leiding en coördinatie over de sectie Sanering in Eigen Beheer. Daarna heb ik samen met de medewerkers van de sectie Sanering door de Provincie het provinciaal bodemsaneringsprogramma weer in gang gekregen.

 

Toch begon het bedrijfsleven me weer aan te trekken. Ik had net tegen mijn leidinggevende gezegd te gaan rondkijken naar een andere baan, toen Yvo me benaderde eens te komen praten over een functie als senior projectleider. Binnen een paar weken was het rond en in januari 2001 begon ik bij GT.

 

Wat mij zo aantrok was de inhoud van het werk, terug naar de roots van in-situ saneren. En het opnieuw pionieren. Wat is er veel ontwikkeld de laatste 20 jaar! We zijn nu bezig met het ontwikkelen en doorontwikkelen van thermische, biologische en chemische in-situ technieken. En we gaan onze kennis inzetten voor andere bodemproblemen, zoals het stabiliseren van bodems (Smart Soils).

 

De projecten zijn inhoudelijk heel technisch, maar het allerleukste van het ontwikkelen van technieken en uitdenken van projecten is dat het mensenwerk en teamwork is. Het is veel samenwerken: met onze eigen medewerkers, met ZZP’ers en onderaannemers die we inhuren, met bedrijven en wetenschapsinstellingen waarmee we samenwerken, met de overheden, en natuurlijk, lest best, met onze klanten. Het is een geweldige uitdaging iedere keer weer om voor onze klanten de optimale oplossing te vinden voor hun bodem­probleem en die dan ook daadwerkelijk binnen de afspraken te realiseren.

 

Naast projectmanagement en klantcontacten, ben ik ook verantwoordelijk voor Onderzoek & Advies bij GT.

 

Als je kansen ziet voor jezelf of met een bodemprobleem worstelt, bel me dan op +31-10- 328 2858 of stuur me een mail eric.dezeeuw@gtbv.nl, dan maken we een afspraak!