Frank Rademacher

Frank Rademacher

Na mijn studies Fysische Geografie aan de Universiteit Utrecht (1991) en Bodemkunde aan de Universiteit Wageningen (1992) werd ik al snel benaderd door een techneut die bezig was met het opstarten van een bodemonderzoeksbureau. In begin 1992 hebben wij, samen met 2 andere compagnons het bodemonderzoeksbureau Techno Invent, inmiddels bekend als Inventerra B.V. opgericht. Tijdens de 6 jaar die ik daar heb gewerkt heb ik ervaring opgedaan als projectleider en veldwerker. Mijn werkdagen waren divers, voornamelijk was ik bezig het uitvoeren van bodemonderzoek, in situ bodemsanering, en grondwatermodellering.

 

Met de ervaring die ik had opgedaan tijdens 6 leerzame jaren bij het toenmalige Techno Invent, ben ik via een goede vriend als Bodemadviseur terecht gekomen bij het Ingenieursbureau van Gemeentewerken Rotterdam waar ik de kans kreeg om het bodemonderzoek en sanering te verzorgen voor de Gemeente Rotterdam. Dankzij mijn inhoudelijke ervaring kreeg ik een aantal jaren later bij de Gemeente Rotterdam de kans om over te stappen naar de beleidskant van de bodemsanering.

 

Nadat de milieuafdeling was overgenomen door DCMR milieudienst Rijnmond heb ik me hier gaandeweg de jaren ontwikkeld tot projectleider. In deze functie hield ik me meer bezig met de inhoud van het onderzoek en de saneringen en had daarnaast een meer interne adviesfunctie. Mijn ervaring als projectleider heb ik vervolgens mee kunnen nemen naar de Provincie Utrecht. Hier was ik werkzaam als uitvoerend projectleider voor de provincie. Binnen deze functie stuurde ik zowel sanerings- en bodemonderzoeksprojecten voor de provincie.

 

Hierna ben ik teruggegaan naar de regio Rotterdam, en heb ik bij diverse adviesbureaus gewerkt. Na enige tijd bij deze adviesbureaus ben ik er achter gekomen op welk vlak mijn grootste interesses en ambities liggen en dat is toch echt het onderzoek en nog mooier, deze onderzoeksgegevens in een uitvoeringsproject te kunnen brengen. En in mijn achterhoofd speelde ook nog een ‘guilty pleasure’ namelijk in-situ sanering.

 

Via verschillende symposia sprak ik regelmatig met Yvo Veenis, directeur bij Groundwater Technology. Begin 2018 heb ik contact gezocht met Yvo wat betreft eventuele mogelijkheden voor mij en Groundwater Technology en we waren meteen enthousiast over mekaar. Inmiddels ben ik 5 maanden werkzaam bij Groundwater Technology als Projectleider in onderzoek & advies en nog geen seconde spijt gehad van deze overstap. Mijn ‘guilty pleasure’ werd realiteit. Wat een schitterende projecten heeft GT!

 

Ik zit nog wel in een opstartfase bij Groundwater Technology en word ik stukje bij beetje bij diverse projecten betrokken. Zelf vind ik projecten voor industriële opdrachtgevers, met name in de petrochemie het meest interessant. Projecten op dergelijke locaties en voor deze opdrachtgevers vragen naast het creatieve denkwerk dat bij onze in-situ projecten hoort om het nodige regelwerk en afstemming. Als een dergelijk project volgens plan slaagt en de opdrachtgever is tevreden dat geeft me dat wel een kick.

 

Als je meer wil weten over mijn ervaringen tot nog toe, of me wil spreken over een samenwerking met Groundwater Technology over wat voor bodemprobleem dan ook kan je contact met mij opnemen via frank.rademacher@gtbv.nl