Gert Jan Weerts

Gert Jan Weerts

Na mijn studie Bodemkunde in Wageningen (1988) kon ik moeilijk aan een baan komen, het was een economisch moeilijke periode. Het lukte mij om bij het milieukundig en geotechnisch adviesbureau Instituut Geotechniek Nederland (IGN) b.v. in Hardinxveld-Giessendam als milieukundig project medewerker een aan de slag te gaan. In die tijd heb ik veel bodemonderzoeksprojecten uitgevoerd, saneringsplannen geschreven en milieukundige begeleidingen van saneringen verzorgd.

Een half jaar nadat Fugro Milieutechniek IGN b.v. had overgenomen ben ik gaan werken bij Witteveen+Bos te Breda. Een groot ingenieursbureau met vele disciplines waaronder de afdeling bodem. Hier ontdekte ik dat ‘bodem’ vaak een radertje is in grote multidisciplinaire projecten en dat samenwerken belangrijk is. Ook in deze tijd heb ik veel onderzoeksprojecten uitgevoerd, saneringsplannen geschreven en bodemsaneringen begeleid.

Na jaren op en neer te zijn gereden naar Breda kon ik dichter bij huis werk vinden bij de, inmiddels failliet verklaarde, in-situ bodemsaneerder BioSoil B.V. in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik was actief als project manager bodemsanering. Tot mijn werkzaamheden behoorden: werkvoorbereiding, begeleiding van de uitvoeringsfase, begeleiden van de zorg-/monitoringsfase en de uiteindelijke afronding van het project. Tijdens de uitvoering van de projecten kwamen naast de technische aspecten veel niet technische aspecten aan de orde: onderhouden van contacten met bewoners, verzorgen van voorlichtingsavonden, onderhandelen met het bevoegd gezag, samenwerken met collega’s, onderaannemers en probleembezitters. Dit alles maakt het werk leuk. Na het faillissement in 2016 verhuisde het overgebleven bedrijf onder een andere eigenaar naar Tilburg onder de naam Biosoil EU. Hier heb ik tot september 2017 gewerkt.

Tijdens het uitvoeren van bodemsaneringsprojecten heb ik ervaren dat voor het beste projectresultaat naast technische kennis, het belangrijk is om met mensen samen te werken, samen kom je verder! Voor meer info over samenwerking met GT voor elk bodemprobleem kan je me e-mailen, gertjan.weerts@gtbv.nl of bellen:

06-46273364.