Robert op reis: Canada here we come!

We volgen Robert Heling in zijn reis naar Toronto voor de pilot Bodemversteviging.

In 2018 introduceert Groundwater Technology een nieuwe innovatieve techniek: Bodemversteviging.  Een techniek waarbij in-situ natuurlijk biologisch gevormd cement de bodem verstevigt.

 

In de afgelopen jaren is deze techniek zorgvuldig ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. In nauwe samenwerking met onder andere Deltares, Technische Universiteit Delft en de Arizona State University worden nu stappen gezet om dit buiten het laboratorium toe te passen. Een spannende tijd voor Groundwater Technology, maar ook voor andere stakeholders. Bij succes kan de techniek namelijk zeer breed toegepast worden en lijken de mogelijkheden eindeloos.

In de aanloop naar deze lancering volgen we Robert Heling, projectmanager van Groundwater Technology, in de uitvoering van twee uitgebreide pilotprojecten waarbij verschillende verstevigingstechnieken simultaan getest worden.

 

Beide pilots zijn uniek in zijn omvang en worden door Groundwater Technology als eerste ter wereld buiten het laboratorium in de praktijk gebracht.

 

Met de uitvoering van deze pilots maakt Groundwater Technology een come-back naar haar roots in Noord-Amerika. Bijna 30 jaar geleden – in 1989 – maakte Groundwater Technology de oversteek naar Europa om complexe in-situ bodemsaneringsproject te starten – en nu keren we terug naar Canada met een veelbelovende techniek.

 

We volgen Robert de komende weken in zijn reis naar Canada. Aanstaande maandag 7 mei start het project en zullen wij u wekelijks meenemen in de voortgang en resultaten.

Wilt u op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn: klik hier

 

Wilt u alvast meer lezen over deze innovatieve techniek? Klik hier: Bodemversteviging

Foto’s van Robert