Robert Heling

Robert Heling

Projectmanager en mede-eigenaar sinds 2007

In 1993 ben ik begonnen als uitvoerder bij de afdeling waterzuivering van een aannemersbedrijf, gespecialiseerd in bodemsanering: NBM Bodemsanering. In die tijd hadden we 50-70 installaties operationeel en een afdeling van 5-7 mensen.

 

In de beginjaren ben ik betrokken geweest bij één van de eerste grootschalige in-situ saneringen in Nederland. Dat waren vooral technieken die we nu aanduiden als “klassieke in-situ technieken”, zoals pump & treat, bodemluchtextractie, persluchtinjectie met nutriëntendosering. Bijzondere momenten uit die tijd die mij altijd bij zullen blijven zijn het evacueren en veiligstellen van saneringsapparatuur als gevolg van hoogwater in 1995 en 1997, net als kerstavond vieren bij een ontijzeringsinstallatie in Bunnik.

 

Gaandeweg de jaren heb ik me naast allerlei overnames en samenvoegingen op die afdeling ontwikkeld tot projectmanager en eind 2001 ben ik vertrokken naar de Verenigde Staten.

 

In de periode 2002-2004 heb ik bij een milieu-adviesbureau op Long-Island (NY) gewerkt als environmental engineer.

 

Ik was werkzaam op de afdeling hazardous waste remediation en hield me bezig met het ontwerpen van stortgas-afzuigingsinstallatie en begeleidde de aanleg/uitvoering van in-situ saneringen. Een leerzame ervaring om in een ander land, in een andere cultuur, relevante werkervaring op te doen.

 

Bij terugkomst naar Nederland wilde ik niet terugkeren bij een “grote landelijke aannemer”. Ook het werken bij een adviesbureau stond me niet aan. GT kwam toen in beeld als één van de bedrijven waar ik me toe aangetrokken voelde. De manier van werken (geen RAW-bestekken), een kleine organisatie en het oplossen van bodemvraagstukken dat in het DNA van GT als environmental solution providor zit, trokken mij zeer aan.

 

En nog steeds sta ik achter de keuze om hier te gaan werken. Met een klein kernteam werken we dagelijks aan zelfbedachte saneringsoplossingen. Als kleinere speler op de huidige in-situ bodemsaneringsmarkt, weten we keer op keer creatieve oplossingen aan te dragen voor onze (vaste) opdrachtgevers en brengen die met succes tot uitvoer. Onze jarenlange ervaring en track-record zorgen ervoor dat we vaak gevraagd worden om mee te denken aan oplossingen door en voor diverse opdrachtgevers.

 

In 2007 deed de mogelijkheid zich voor om deel te nemen aan een management buy-out. Samen met Eric en Yvo namen we alle aandelen over van adviesbureau Syncera over. We tekenden het overnamecontract juist voordat de grote bank in Amerika van de Lehman Brothers omviel, en hebben de daardoor volgende financiële crisis ten volle meegemaakt. Ondertussen ruim 10 jaar later kunnen we zeggen: we hebben het overleefd. GT staat er stevig en gezond voor en staat haar mannetje op de in-situ bodemsaneringsmarkt in Nederland en omringende landen. Daarbuiten vermarkten we vooral onze kennis in landen zoals Canada en China. Ook oriënteren we ons op nieuwe “aanpalende markten”. Technieken waarmee we ervaring hebben opgedaan in de bodemsanering, brengen we naar een nieuwe markt, zoals het varend ontgassen van tanks.