RTLZ item

Gemeente Rotterdam kiest Groundwater Technology voor in situ bodemsanering van Gasfabriek Feijenoord

Better Soils Ahead! Bodemsanering onder Cruijffcourt en openbaar park

Wij saneren in opdracht van Gemeentewerken Rotterdam de bodem onder de het Mallegat Park, in de wijk Feijenoord in Rotterdam. De bodem is verontreinigd met olie en teer afkomstig van de voormalige gasfabriek Feijenoord.

De sanering is helemaal ondergronds aangelegd: alle saneringsapparatuur, leidingen en putten zijn onder de grond geplaatst, waarna het park er overheen is aangelegd. Daardoor is het mogelijk dat de jeugd in het nieuw aangelegde Cruijffcourt kunnen voetballen, in het basketbal veld een balletje kunnen opgooien en omwonenden rustig een ommetje kunnen maken terwijl de sanering in uitvoering is.

Bijzonder is dat de sanering helemaal ondergronds is aangelegd (ook alle apparatuur zit onder het park weggewerkt). Op deze manier is het hele park open voor het publiek terwijl de sanering in volle gang is.

RTL-Z heeft aandacht besteed aan dit project. Deze video geeft een goed beeld van hoe we dit project hebben aangepakt.

Jeroen Blaauw van het Ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam heeft een leuk filmpje over de kolengasproductie gepost: zieĀ https://www.linkedin.com/embed/feed/update/urn:li:ugcPost:6593142703146569728