Solutions

Solutions

Voor elk bodemprobleem een oplossing op maat

Groundwater Technology bedenkt voor ieder bodemprobleem een oplossing op maat; iedere oplossing is dus uniek. Voor diverse soorten bodemverontreiniging hebben wij effectieve methoden om te saneren. Of het gaat om verontreiniging met benzine, olie, oplosmiddelen, ontvetters, zware metalen, bestrijdingsmiddelen of andere chemische producten, we beschikken over een zeer uitgebreide ‘gereedschapskist’ met verschillende saneringstechnieken.

 

De beste oplossingen bestaan uit slimme combinaties van verschillende technieken. Een aantal oplossingen laten we hier zien, geordend naar de soort oplossing. Bij iedere oplossing geeft onze specialist een omschrijving en een aantal praktijkvoorbeelden.

istock_685961034

Bodemverbetering

Bodemversteviging is het saneringsproces waarin natuurlijk biologisch gevormd cement de bodem verstevigt. Het process is bewezen in zowel verontreinigde als niet-verontreinigde bodem. Meer weten over deze duurzame aanpak?
istock_852408304

Unieke oplossingen voor uw bodemprobleem

De kerncompetentie van de professionals van Groundwater Technology is doorlopend te innoveren en te richten op de kennis die nodig is om de meest complexe bodemproblemen aan te pakken. Met deze competentie is er voor ieder bodemprobleem een oplossing te vinden, zelfs voor de problemen die simpelweg anders en uniek zijn. Meer weten over hoe onze professionals deze unieke problemen aanpakken?

istock_525172947

Gestimuleerde anaerobe biologische afbraak

Miljarden bacteriën doen het werk bij deze aanpak waarbij we saneren door het injecteren van organisch substraat in de bodem. De techniek is gebaseerd op internationaal wetenschappelijk onderzoek en wordt al meer dan 10 jaar ingezet door Groundwater Technology. Meer weten?

istock_841880108

In-situ chemische reductie

In-situ Chemische Reductie is een techniek die Groundwater Technology inmiddels al tien jaar toepast in zowel stedelijke als industriële projecten. In-situ chemische reductie is het saneren door middel van het injecteren van nulwaardig ijzer in de verontreinigde grond. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de gebruikte ijzerdeeltjes meer dan 5 jaar actief zijn in de bodem. Meer weten?

istock_666977180

In Situ Chemische Oxidatie

Groundwater Technology heeft al meer dan 20 jaar ervaring met in-situ sanering oplossingen, waardoor onze experts altijd de beste oplossing bij ieder probleem bieden. Een van deze oplossingen is in-situ chemische oxidatie. Een snelle en effectieve sanering, maar alleen bij een gedegen ontwerp. Een fout ontwerp kan namelijk gevaarlijk zijn. Meer weten?

Set of waste pipes are assembled and lined up on building site.

Gestimuleerde aerobe biologische afbraak

In 1993 heeft Groundwater Technology de eerste volledige in-situ sanering in Nederland heeft uitgevoerd. Veel oplossingen worden geheel ondergronds afgewerkt. Een van deze oplossingen is gestimuleerde aerobe biologische afbraak, waar bacteriën aan het werk worden gezet en verontreinigingen aeroob worden afgebroken. Meer weten?

istock_532728627

Hitte gestimuleerde sanering

Een van de technieken die we inzetten voor bodemsanering is het injecteren van stoom om verontreinigingen te mobiliseren en te verwijderen. De hitte zorgt ervoor dat processen in de bodem veel sneller verlopen dan normaal. Een gemiddelde stoomsanering duurt slechts enkele maanden, tegenover enkele jaren indien conventionele methoden worden toegepast. Meer weten over deze aanpak?

istock_599900500

Saneren in en onder opslagtanks

De experts van Groundwater Technology weten hoe belangrijk het is voor de klanten om business-activiteiten ongehinderd voort te kunnen zetten. Daarom zorgt Groundwater Technology er al meer dan 20 jaar voor dat het saneringsproces in en onder opslagtanks zonder overlast en met gegarandeerd resultaat plaats vindt. Meer weten:

istock_695789348

Ex Situ verwijderen grond en grondwater

Ex situ saneringstechnieken is het saneren door grond ontgraving en grondwateronttrekking. Deze saneringsoplossing heeft een aantal voordelen. Zo is het eenvoudig uit te voeren met standaard machines en toont het ook snel resultaat. Wist u ook dat het de oudste saneringstechniek is? Lees hier verder over hoe Groundwater Technology deze techniek met regelmaat toepast: