Groundwater Technology in beeld bij RTL Z

Groundwater Technology in beeld bij RTL Z

Better Soils ahead: In situ-sanering in uitvoering onder stadspark en Cruijffcourt: kinderen voetballen en omwonenden genieten van het park terwijl de sanering ongemerkt doorgaat

Groundwater Technology in beeld bij RTL Z: Gemeentewerken Rotterdam kiest ons voor in situ bodemsanering onder het Mallegat Park in de Rotterdamse wijk Feijenoord.

Wij saneren in opdracht van Gemeentewerken Rotterdam de bodem onder de het Mallegat Park, in de wijk Feijenoord in Rotterdam. De bodem is verontreinigd met olie en teer, afkomstig van de voormalige gasfabriek Feijenoord.

De sanering is helemaal ondergronds aangelegd: alle saneringsapparatuur, leidingen en putten zijn ondergronds aangelegd, waarna het park er overheen is aangelegd. Daardoor is het mogelijk dat de jeugd in het nieuw aangelegd Cruijffcourt kunnen voetballen, in het basketbal veld een balletje kunnen opgooien en omwonenden rustig een ommetje kunnen maken terwijl de sanering in uitvoering is.

 

Meer weten? De uitzending wordt herhaald op woensdag 30 oktober om 16.30 uur en vrijdag 1 november om 10.30 uur. Kijk dan alsnog naar de aflevering van het RTL Z televisieprogramma “De Barometer”, waar dit unieke project in belicht wordt.