PROJECT In & Under Tanks

Sanering gasfabriek Feijenoord

Sanering gasfabriek Feijenoord

Sanering gasfabriek Feijenoord

Sanering in twee fasen

De voormalige gasfabriek Feijenoord heeft de bodem verontreinigd. De sanering is lastig omdat de verontreiniging vlak bij het open water van de Nieuwe Maas heel diep zit. Gemeentewerken Rotterdam kiest er voor om de sanering in twee fasen uit te voeren: afgraven van de ondiepe verontreiniging en saneren zonder te graven van alles wat te diep zit.

 

GT wint de aanbesteding om in een bouwteam samen met Gemeentewerken Rotterdam deze diepe sanering uit te voeren. Een heel belangrijke uitdaging daarbij is het feit dat het terrein hard nodig is als park voor de buurt Feijenoord. Niemand wil een sanering waarbij het terrein jarenlang achter slot en grendel moet.

 

Het bouwteam heeft een plan bedacht en GT heeft dat ook uitgevoerd, waarbij de hele diepe sanering ondergronds is aangelegd tegelijkertijd met de aanleg van het park, inclusief een Cruijff Court voor de jeugd. De sanering loopt nog jaren, maar het park is zonder enige beperking open. Het is uniek dat een grote bodemsanering volledig veilig is voor het publiek die daar kunnen wandelen, een balletje trappen en bij mooi weer zelf kunnen barbecue-en. Van de sanering is voor hen niets te merken.

Download factsheet

Alle ins en outs van dit project weten? Van budget en planning
tot aan statistieken en specificaties. U leest het in de factsheet!